AplusReclame

Dementie signing

Ben je werkzaam bij een zorginstelling voor mensen met dementie? Denk bijvoorbeeld aan een verpleeghuis, ziekenhuis of hospice. Mensen met dementie hebben moeite met verandering en een nieuwe omgeving, want dit kan leiden tot desoriëntatie, onrust en verwarring. Ze zijn gebaat bij herkenbaarheid. Een dementievriendelijke omgeving of een dementievriendelijk interieur kan hierbij uitkomst bieden.

Duidelijke bewegwijzering

Op jouw zorginstelling kan je met enkele eenvoudige veranderingen een dementievriendelijk interieur realiseren. Zorg bijvoorbeeld voor duidelijke bewegwijzering, zodat mensen precies weten hoe ze bij de toiletten, de eetzaal of de recreatieruimte komen. De bewegwijzering moet je op een opvallende plek hangen en de bordjes moeten slechts op één manier geïnterpreteerd kunnen worden. Werk bijvoorbeeld met tekst én icoontjes.

Speciale deurstickers voor meer herkenbaarheid

Daarnaast zie je in veel instellingen speciale deurstickers voor mensen met dementie. In een zorginstelling hebben alle kamerdeuren een zelfde uitstraling: ze zijn allemaal in dezelfde kleur geverfd, ze hebben dezelfde deurklinken en dezelfde kamernummerbordjes. Beplak deze deuren met een unieke deursticker: iedere deur heeft een andere afbeelding. Zo kunnen bewoners met dementie eenvoudig hun kamer herkennen en terugvinden.

Interesse in dementie signing?

Wil je meer weten over de dementie signing van Aplusreclame? Aarzel niet en neem contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.